Activiteiten

ACTIVITEITEN

KORPSDAGEN


Elke zaterdag van 13:00h tot 17:00h zijn de kadetten aan boord van de Aquarius te vinden. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar wordt er een gevarieerd programa gedraaid aan en om het schip de Aquarius.


Wekelijks is er rondom en op de Aquarius voldoende te doen, zeilen, roeien, wrikken, varen en onderhoud. Natuurlijk is er niet elke zaterdag de gelegenheid tot zeilen, bijvoorbeeld in het winterseizoen zal het voornamelijk onderhoud zijn en opleiding gerelateerde activiteiten. Zo proberen we zo veel mogelijk afwisseling te hebben, ook in de winter.

Met onderhoud moet je bijvoorbeeld denken aan schilderen van verschillende onderdelen van de vletten en het schip, of zelfs aanpassingen omdat er tijdens het zeilen iets kapot is gegaan. Ook is onderhoud bijvoorbeeld aan alle motoren van het schip, samen met de technische dienst ga je zorgen dat alle motoren het hele jaar door betrouwbaar zijn en gebruikt worden.

Zo nu en dan zijn er ook verschillende instructie dagen, brandblus instructie, overlevings instructie, zeil instructies.

VAAR D'R OP UIT!


Een aantal keer per jaar gaan we met de Aquarius varen, niet alleen met kampen zoals hieronder. Bevorderingsvaart, Trainingvaart, noem maar op. We proberen zo veel mogelijk te varen met de Aquarius.


De Aquarius is gemaakt om mee te varen! Dit proberen we ook zo veel mogelijk te doen, niet alleen tijdens de kampen maar zo nu en dan ook eens gewoon rond varen en onze kadetten trainen om de boot langszij te leggen of te leren ankeren. Het is erg belangrijk dat kadetten ook met de Aquarius leren varen, want dat is tenslotte hun eigen 'thuis'.

WEEKENDJE WEG?


Tijdens het voorjaar en het najaar zijn er de school vakanties, wat mooier om die vakantie te besteden aan boord van de Aquarius?!


Hemelvaartkamp, Pinksterkamp, Hersftkamp, noem het zoals je wilt, maar de Aquarius en hun bemanning nemen je mee naar een leuke locatie in Nederland om een weekend te zeilen. Het zeilen op de Maas is natuurlijk leuk, maar wat is nou leuker dan de Biesbosch? Of de Afgedamde Maas? Een klein kamp is gemiddeld zo'n 3 á 4 dagen, hoe langer het weekend hoe verder de locatie.

Tijdens zo'n weekend hebben we naast het dagprogramma dat bestaat uit zeilen en spellen ook een avondprogramma. Extra spannend omdat dit natuurlijk in het donker is!

ZOMERKAMP


Het kamp waar iedereen het over heeft! 10 dagen weg met de Aquarius en zeilen in sloepen tegen andere korpsen. Den Helder, Harlingen, Middelharnis, Enkhuizen, noem maar op. Het is elk jaar weer een verassing waar we met alle korpsen heen gaan.


Het zomerkamp van Zeekadetkorps Nederland, misschien wel het mooiste kamp van het jaar. Samen met alle korpsen van Nederland komen we samen op één locatie om daar tegen elkaar te strijden op verschillende manieren voor verschillende prijzen. Een 10 daags spektakel voor jong en oud die je altijd bij blijft.

In 2015 hebben we de havens Harlingen en Den Helder bezocht, een schitterende vaartocht met de Aquarius. Ontmoet zeekadetten uit heel Nederland en deel je verhalen en ervaring met elkaar.

Zeekadetkorps Waalwijk, Zomerdijk (Buitenhaven)

te Waalwijk

Copyright @ All Rights Reserved