Organisatie

Organisatie

ZEEKADETKORPS, WAT IS HET?


Een maritieme jeugdvereniging voor jongens en meisjes tussen de 9 en 18 jaar. Jongeren die hun uitdaging op het water zoeken. Van zeilen tot aan koken en van sleutelen tot wedstrijden.


Het zeekadetkorps in Waalwijk maakt gebruik van het schip de Aquarius. Met dit schip als varend clubhuis varen wij naar verschillende locaties in Nederland, of gewoon in de haven van Waalwijk. Samen met nog een tal van korpsen door heel Nederland bieden wij jongeren met interesse voor zee- en/of binnenvaart een mogelijkheid voor een leuke hobby.


Leer bij ons de kneepjes van het vak, maar leer voor onder het genot van veel plezier met elkaar samenwerken.

WAT DOEN ZEEKADETTEN?


Het is bijna niet in woorden te bevattenn, maar Zeekadetten doen eigenlijk alles. En elke zaterdag middag worden er weer nieuwe uitdagingen aangegaan of lessen gegeven.


Een zeekadet is iemand die graag een uitdaging aan gaat en zich niet laat kisten door een tegenslag. Aan boord van de Aquarius leer je een zeekadet worden! Leer met elkaar oplossingen verzinnen, leer samen zeilen, leer het onderhouden van het schip waarmee je zelf op kamp gaat en vooral: Houd elkaar veilig.


Wellicht doet een Zeekadet wel meer dan dat je kunt zien, maar voor een Zeekadet is niets te moeilijk.

WIE DOET WAT?


Omdat het Zeekadetkorps ontstaan is vanuit de koopvaardij en de marine, is er ook bij het Zeekadetkorps een duidelijke structuur, zodat je altijd weet bij wie je terecht kan.


Iedereen heeft zijn taak binnen het korps, zo is het altijd duidelijk wie wat doet. Als Zeekadet leer je hier je weg in te vinden.


Jij als Zeekadet hebt mensen boven je staan die de verantwoording hebben. Je hebt nog veel te leren als beginnend kadet en dat leer je van de onderofficieren en officieren die zelf ook zeekadet zijn geweest. Kennis word op deze manier behouden binnen een korps en doorgegeven op jou als nieuwe kadet.

KLEDING


Als zeekadet ben je herkenbaar, aan boord in een handig werkpak en op speciale evenementen en gelegenheden een mooi net uniform.


Zeekadetten hebben een speciaal werkpak, afgeleid van dat van de marine. Zo hoef je nooit je eigen kleren vies te maken en zo dragen we allemaal herkenbaar hetzelfde.


Bij speciale gelegenheden of evenementen dragen wij ons uniform. Bijvoorbeeld tijdens de dodenherdenking in Waalwijk. Dit uniform word door ons in bruikleen geleverd.

Zeekadetkorps Waalwijk, Zomerdijk (Buitenhaven)

te Waalwijk

Copyright @ All Rights Reserved