Opleidingen

OPLEIDINGEN

LEKKER IN DE WIND!


Aan boord van de Aquarius leer je zeilen op de maas. Niet alleen het zeilen zelf, maar ook de regels volgens het CWO. Naast het zeilen ook het onderhoud aan je zeilvlet.


De Nautische dienst, zo wordt het ook genoemd. In dit dienstvak wordt je de kneepjes van het zeilen, roeien en wrikken geleerd. Maar als zeiler moet je ook je eigen materialen kunnen onderhouden, dus ook het onderhoud van je zeilvlet komt hier bij kijken. Wij gaan het je leren, zodat je altijd voorbereid en veilig gaat zeilen.

Westrijden tegen elkaar en op sommige evenementen wedstrijden tegen andere korpsen om te laten zien wat je kunt.

MEER VAN HET SLEUTELEN?


De Aquarius is voorzien van verschillende oude en nieuwe technieken, ook hier is de nodige kennis voor in huis. Ben jij meer van het sleutelen? Dan is dit wel iets voor jou!


Aan boord van de Aquarius staan verschillende motoren, voor voortstuwing en stroom opwekking. Maar ook installaties voor hijswerkzaamheden en ankeren. Allemaal installaties die onderhoud nodig hebben, vind jij het leuk om ons hiermee te helpen? En zorgen dat de Aquarius blijft varen, de mast gehesen kan worden en we met onze bijboten kunnen blijven ondersteunen? Kom ons dan snel helpen en wij leren jou hoe!

UITDAGING NODIG MET KOKEN?


Elke zeekadet heeft honger! Honger bestaat niet? Kom eens langs aan boord van de Aquarius tijdens een kamp.


De logistieke dienst verzorgd niet alleen dat iedereen gezond kan eten, maar ook de toezicht op hygiƫnische leefomgeving. Denk jij dat dit alleen schoonmaken is? Dan heb je het helemaal mis! Iedereen helpt mee de Aquarius schoon te houden.

In de logistieke dienst zorg jij ervoor dat mensen voldoende schoonmaakmiddelen hebben en goed en lekker eten krijgen.


Koken voor een kleine 25 man, een uitdaging die wij graag aangaan, wil jij weten hoe dit werkt? Kom ons helpen om al die hongerige kadetten te voeden.

VAN KADET TOT OFFICIER


Zeekadet is nog maar het begin! Als zeekadet begin je jou uitdaging binnen het korps. Wanneer je lang genoeg lid bent geweest en genoeg ervaring hebt opgedaan is het jou taak om je kennis over te geven.


Alle onderofficieren en officieren aan boord van de Aquarius zijn begonnen als zeekadet. De uitdaging aangegaan om het leven op het water te leren kennen. Na de nodige opleidingen om zeekadet te zijn en de opleidingen in jou gekozen dienstvak is het tijd om jou kennis door te geven aan de nieuwe zeekadet. Dit maakt ons korps zo sterk, we hebben het allemaal zelf meegemaakt!


Leer ons kennen en ontdek de mogelijkheden van een zeekadet binnen en buiten het korps.

Zeekadetkorps Waalwijk, Zomerdijk (Buitenhaven)

te Waalwijk

Copyright @ All Rights Reserved